Fedde Kawtal Pelle Fulɓe janngooɓe to duɗal jaaɓi haaɗtirde Seek Anta Joop jibinaama
So goonga ko hooynetnoo so tevvitiima saamii fooftinii sammoove.
Ko weltaare mawnde doxxi e verze e ndee ngatmaare tovnde vural e vamtaare.
Mbiyen kawtal jam
Kavvungal enzam
Sari en men ngenam
Wreltini verze haa gite njoori ngozam
Yo a won jooltoyoowo,xellitoyoowo haa dow lenyol am.
Mbasiytoo-mi on ko sosde goomuuji firo e wallifo.Zoo e duuvi zizi yoo taw kala fannu janngeteezo e duzal hee aavniima janngude e pulaar.
NJokkee golle
Woni ko haawnii!Allah wazirtaa hay huunde hay huunde!!!Ko e oo nyalama hannde 13/8/95 njoozzinnoo-mi 30 janngoowo pullo to Tinis ngam sosde felde janngoove fulve to Tunisie.Jooznde zizavere nde ko arnoo heen wonno teemedde.Tawi Moritani,Senegaal,Mali,Guine,Cameroun,Niger fof ena ngonnoo heen>Ngaal dental jibiniino ko heewi.Mi hebliino heen seerenve 9.Defere cellal firtanooma henn tawi nyabuuli 11 daavooji nani heen.Tawi heen nyawu kala ina haalee sabaau mum,nehngo mborus o,maalle nyawungu,raavo,safaara,deetogol e wasiyaaji.
Muulaaka tawo,kono mbozo won'di heen.
So en njokkondirii maa kelmeendi keewndi e ballondiral ar heen.
Kaalen ko heewaani
NGollen ko famzaani
So ko golle ngoodaani
Hay batte feewaani.
Abuu Njom-1988
Ko tiiznaare e darnde mawnde zum zoo naamndii : ezen nelda duaaw feewde e veezo sukaave fellitve daraade e vamtude pinal pulaagu. Ko geno woni baawzo bazoowo yoo o won ballo o newnanave golle mavve o adda nanondiral e pahmondiral o wozzina kala ko ina adda luural e ceeraagu.
c'est bien ce que je pensais Merci pour l'info, je pense que cela va servir
6ataake feyde abuu njom
jamme heere abuu komine suleymaan fewduma o
6ataake nobaduda terempere koreji fof eno ceelii mbodo e jamme
sowana jewnomo uma dieynaba boubacar eno calmino ono jamara njom
comine suleeymane nulduma o 6ataake
Ecrire une réponse
|
|